23.11.2010

Ortak Gündemimiz; Ülke Ekonomisi Olmalı!


ORTAK TEK GÜNDEMİMİZ ÜLKE EKONOMİSİ OLMALI!
Küreselleşen dünyada bir başka ülkenin, ekonomik çöküşü onun sorunudur, deme lüksümüz KALMADI. Anında dalga hızla yayılıp, ülkelerin de borsasını etkiliyor. Borsadan bize ne de diyemiyoruz, dolaylı olarak hepimizi ilgilendiriyor ne yazık ki! Sistem böyle işliyor.
Cumhuriyet kurulduğundan bu yana, alınan dış borçlarımızın, son sekiz yılda katlanarak arttığını, bilmeyenimiz yok artık ama bunu bilmek neyi değiştiriyor? Değiştirmesi için madem son sekiz yılda dış borçlarımız katlanarak arttı ve bu istihdama yansımadıysa, futbol takımı tutar gibi parti taraftarı olmamızı çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor demektir.
Devletlerarasındaki ilişkilerde hiçbir zaman acıma ve karşı tarafı daha da iyileştirme düşüncesi hâkim olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır! Ancak seçtiğimiz vekillerimiz tarafından ülkenin çıkarları korunabilir.
KİŞİ BAŞINA 500 BİN DOLAR BORÇLA;
İRLANDA EKONOMİSİ İFLAS ETTİ!

Ekonomistler derki:
Milli gelirinin 10 katına varan miktarlarda borçlandırılan;
HAYAL ÜLKESİ İRLANDA; İFLASIN EŞİĞİNE DÜŞTÜ!
Şu anda dünya gündemine düşen bu bomba haberden yola çıkıp, kendimize endeksleyerek düşünürsek:
BİZ NEYİMİZE GÜVENEREK;
BU KADAR FÜTURSUZCA BORÇ ALABİLİYORUZ?
Veya:
Bizi kimler?
Niye bu kadar borç batağına çekmek istiyorlar?
Galiba hepimizin ortak gündemi bu olmalı ve de acilen;
UYANIP BU OYUNU BOZMANIN GEREĞİNİ YAPMALIYIZ…
Öylesine sanal gündemlerle oyalanmamızın da tek nedeni sanırım bu acı ama çok önemli gerçeğimizi gizlemek ve düşünmemizi sağlamak için beyinlerimize pompalanıp durmakta…
GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE OLDUĞUMUZU KABUL EDİP, HAYAL ÜLKESİ DİYE TANIMALANAN İRLANDA’NIN KONUMUNA UMARIM DÜŞMEMENİN GEREĞİNİ YAPABİLECEK KADAR AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAYABİLİRİZ.
Emekli öğretmen olarak bir gün ekonomik sorunlarımız üzerinde yazmaya çalışıp, bir de paylaşma cüretini göstereceğim, doğrusu hiç aklıma gelmezdi ama daha fazla aptal yerine konulmaktan duyduğum bir rahatsızlığımın bir sonucu olsa gerek bu da!
SEVGİLERİMLE…

Hiç yorum yok: