10.11.2009

SEN Kİ!


Kısacık ömrünüze ne büyük kazanımlar, devrimler sığdırdınız ATAM! Dünya tarihinde eşiniz, benzeriniz olmadı ATAM! Gaflete düştüğümüz anlar çok oldu, bundan yararlanmak isteyenler; başarılı olamadı, olamayacaklar ATAM!
Sensizliğin 71. yılında, senin arzuladığın çizgiye gelemedik. Dibe vurdukça, seni anlamaya çalışanların sayısı katlanarak artmakta ATAM!
‘’Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler;
Evvela haysiyetlerini!
Sonra hürriyetlerini!
Ve daha sonra!
İstiklallerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’’ Dediniz…
Ve daha nice özlü, güzel sözler söylediniz. Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden köşeyi dönerek, rahat yaşama yollarını sunanlar da oldu! Bu uğurda nefes tüketenler de…
Askerimizin başına çuval geçirenler de oldu. Koltukta Taliban, diz çöken başbakan da gördük! Haysiyetimiz zedelendi! İlkelerinizi öyle sağlam temeller üzerine inşa etmişsiniz ki! Kuvvetli sarsıntılara maruz kalsa da hürriyetimiz; kaybetmedik, asla kaybetmeyeceğiz ATAM!
‘’Asla bir kurtarıcı beklemeyin! Yoksa kendimi hiçbir şey yapmamış addederim!’’ deseniz de ATAM!
Çok büyük başarıların altına imza atan; dünyada eşi benzeri olmayan bir lider olduğunuzu anlatmak; her birimizin boynunun borcu olsa gerek ATAM!
Sensizliğin 71. yılında; bunca hak ve özgürlükleri, sayenizde kucağında bulan bir kadın olarak! Var olan haklarını bile kullanamayıp, toplumda kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesini reva görenlere karşı, bir arpa boyu yol alamadan, yolun yarısını çoktan geçmiş de olsam!
SİZİ ŞÜKRANLA ANIYOR,
ÖZLÜYORUM ATAM…

Hiç yorum yok: