23.06.2010

KADER







‘’DENİZ KAYBOLDU GÖKYÜZÜYLE BİRLEŞTİ.
KAPKARA BİR HAVA, ŞİMŞEKLER ÇAKIYOR, YAĞMUR YAĞIYOR, YILDIRIMLAR DÜŞÜYOR...BURASI KUŞADASI...’’
Bu sözler faceteki sayfa arkadaşlarımdan Can Baba’ya ait. Duyarsız kalamıyorum, yaptığım yorumu sonrasında ben de sevdim. Süregelen yanılgılarımızı içerdiğinden, aynı şekilde siteme de taşımak istedim, sevgilerimle….
Da niye kuşadasından başlayıp harekete geçmiş ki:))
Buralara da yağmur bulutları geldi de güzel güzel yağıyor. Ama bizim buralarda mescitlerimiz, tarikatlarımız, hocalarımız, şıhlarımız, şehylerimiz çoktur:)))
Sırtımızı dayadık biz onlara, içimiz rahattt, kaçııınn ordan kaçıın bence! Turunç bahçelerini katledenlerden doğa bir gün intikamını alacaktır!
O gün, bu gün olmasın sakın:((((
RAHMETLİ LÜTFÜ SUYOLCU'yu anımsadım ve fatiha okudum ruhuna Allah kabul etsin.
Yıllar önce erk elindeyken:
'' Ben belediye başkanlığı görevimi talandan yana değil koruyup, kollamadan yana yaparım arkadaş! Geriye kalan meyve bahçelerimi de birilerine peş keş çekilmesine göz yumup, son kalanları da beton yığınına çevrilmesine izin vermemmmmm!'' demişti de....
KÖR KURŞUNLARA HEDEF OLUVERMİŞTİ!
O GÜZEL BEYİNLİ,
GÜZEL İNSAN!
Satılmayan diyecektim pek safiane olur bu söz!
Peşkeş çekilmeyen hazine arazileri kaldı mı oralarda:((((
Denizin kıyıcığına küüüççüüücük hasrını koyabilenler var mı hala?
Üç yıl öınce:
- Şezlong kiralamayacağız arkadaş!
Hasırımızla kumu tercih ediyoruz deyip kararlılığımızı birkaç gün sürdürmeye kalkınca; baktım ki kurşunu topuktan
yiyeceğiz! Başka istila edilmemiş kıyı da yok!
Yakın diye, magandası bol da olsa o sahil şeridinde:
- EEEEyyyiiii madem! kural buysa biz de alalım beş şezlong; kaaaaaççç para?
Demek zorunda kalmıştık.....
DOĞA KADAR DUYARLI OLAN İNSANLAR İSTİYORUMMM...
HESAP SORANLARINDAN!
GEREKİRSE DE;
EN AZ NAMUSUZLAR KADAR; CESARET SAHİBİ OLANLARINDAN....

1995 yılında evinin önünde öldürülmüştü
Kuşadası Belediyesi eski Başkanı Lütfü Suyolcu 16 Mayıs 1995 günü İstiklal Caddesi'ndeki evinin önünde uğradığı saldırıda hayatını kaybetmiş, saldırganlar Suyolcu'ya 6 el ateş ettikten sonra kaçmıştı. Cinayetin ardından dönemin kaymakamı ile emniyet müdürü görevden alınmıştı.
52 yaşında katledilen Lütfü Suyolcu 1977 yılında ilk kez Kuşadası Belediye Başkanı seçilmiş, 12 Eylül 1980 ihtilalinde görevden alınmıştı. Bu tarihten sonra Halkçı Parti ve SHP'de politika yapan Suyolcu 1989 yılında DYP adayı olarak yeniden Kuşadası Belediye Başkanı seçilmişti.
Suyolcu görev yaptığı dönemde ilçedeki arazi mafyası ve kaçak yapılaşma ile mücadele etmiş, kaldırım ve plajlara seyyar satıcı tezgahları ile büfelerin kurulmasına izin vermemişti.
Suyolcu cinayeti ile ilgili olarak yakalanan ve Aydın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Fırat Erdoğan müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ülkücü mafya lideri Kürşat Yılmaz ve yardımcısı Yavuz Kaşıkçı da cinayete azmettirmek suçundan 16'şar yıl ceza almışlardı. Kararın açıklandığı gün başka bir suçtan tutuklu olan Kürşat Yılmaz, tedavi gördüğü Bolvadin Devlet Hastanesi'nden firar etmişti.


UNUTAMADIKLARIMIZDANSINSINIZ SEVGİLİ SUYOLCU!
ASLINDA O KADAR ÇOOOOKKKSUNUZ Kİ:((((

Hiç yorum yok: